Elefant.ro a inregistrat in 2018 o crestere a vanzarilor cu 4,4 milioane de lei, de la 131,0 milioane lei la 135,4 milioane lei. In 2019, estimarile companiei indica o crestere a veniturilor cu 20% fata de anul anterior.

Datorita viabilitatii strategiei sale de dezvoltare pe termen lung si mai ales eficientei operationale dovedite, elefant.ro a avut capacitatea de a atrage finantare din diferite surse. Astfel, in afara contributiilor propriilor actionari si a angajarii de credite bancare, elefant.ro a lansat in a doua parte a anului trecut, in premiera pentru industria eCommerce din Romania, o emisiune de obligatiuni de succes.

In 2019, compania se va concentra pe experienta cumparatorilor. Pe langa experienta de navigare pe site, pe o platforma in continua dezvoltare, elefant.ro intentioneaza ca in anul curent sa le ofere clientilor sai mai multe optiuni de puncte de livrare, inclusiv prin pachetomate. In prezent, mai mult de jumatate dintre comenzile plasate pe elefant.ro sunt ridicate din propria retea de pick-up-points.

“In 2018 ne-am concentrat pe investitii in tehnologie, acestea ridicandu-se la 11 milioane lei, si pe consolidarea operatiunilor. Vrem sa functionam impecabil, la cele mai inalte standarde tehnologice. Totodata, financiar ne dorim sa ajungem cat mai repede la break-even. Conform obiectivelor prezente, elefant.ro tinteste profitabilitatea in 2021. Rezultatele obtinute confirma parcursul corect pe care elefant.roil are acum”, declara Sergiu Chirca, CEO al elefant.ro.

Tot pentru imbunatatirea experientei pe care cumparatorii o au cu elefant.ro au fost pregatite cateva noi concepte de retail offline ce vor fi anuntate public in aceasta primavara. Mai mult, avand in vedere ca, in 2018, mai mult de jumatate dintre comenzi au fost plasate de pe telefoanele mobile, elefant.ro va acorda o atentie sporita in acest an dezvoltarii si acestui mediu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri