eMAG (Dante International) a fost sanctionat contraventional de catre ANAF Serviciul Ajutor de Stat, Practici Neloiale si Preturi Reglementate pentru incalcarea prevederilor articolului 6) litera a), litera f) si litera h) din legea nr. 158/2008.

UPDATE - In replica, eMAG a transmis ca “eMAG nu a fost amendat si nici nu a folosit practici inselatoare. Este vorba de un continut generat de utilizatori, care este indexat de Google conform regulilor platformei de cautare si bunelor practici din industrie: cuvintele si expresiile cautate de clienti pe eMAG.ro sunt indexate automat in motorul de cautare Google. Indexarile automate in Google nu sunt publicitate platita. eMAG a actionat intotdeauna conform acestor reguli si bune practici si va contesta adresa formulata”.

Mai mult, CEL.ro are o pagini similara.

STIREA INITIALA

eMAG a folosit in perioada ianuarie 2018 - iunie 2019 marca inregistrata CEL.ro pentru a face publicitate inselatoare si a-si promova magazinul online concurent prin intermediul motorului de cautare Google. Prin metode SEO si profitand de autoritatea pe care o are in motoarele de cautare a reusit sa aduca o pagina din site-ul sau fara nici o legatura cu marca CEL.ro in prima pagina din motorul de cautare Google pentru a deturna vizitatorii in cautarea marcii concurente. eMAG a folosit urmatorul anunt publicitar:

"Cauti www cel ro? Descopera Oferta-eMag.ro

https://www.emag.ro/search/www+cel+ro

Citeste si:
Black Friday eMAG 2019: Cand va anunta retailerul ofertele
Black Friday eMAG 2019: Cand...

Cumpara www cel ro online pe eMAG.ro. Profita acum de preturi avantajoase . Gasesti mai mult decat crezi! Comanda si ai livrare si retur simplu!"

CEL.ro apreciaza ca utilizarea textului mai sus mentionat a dus la distorsionarea realitatii si a creat in mintea consumatorului mediu perceptia falsa ca www.cel.ro poate fi accesat si de pe site-ul www.emag.ro. Unui consumator mediu, asa cum acesta este definit de Legea 363/2007, i-a fost afectata optiunea de a alege in cunostinta de cauza. Emag a profitat de reputatia marcii concurente pentru a crea confuzie in randul consumatorilor si intre comercianti si pentru a obtine foloase necuvenite”, a transmis business-ul concurent.

Citeste si:
Site-urile care organizeaza Black Friday 2019 si cand incep ofertele
Ce site-uri din Romania...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea eCommerce »Citeste si
eMAG se pregateste de Black Friday si inaugureaza un nou showroom