eMAG (Dante International) a fost sanctionat contraventional de catre ANAF Serviciul Ajutor de Stat, Practici Neloiale si Preturi Reglementate pentru incalcarea prevederilor articolului 6) litera a), litera f) si litera h) din legea nr. 158/2008.

UPDATE - In replica, eMAG a transmis ca “eMAG nu a fost amendat si nici nu a folosit practici inselatoare. Este vorba de un continut generat de utilizatori, care este indexat de Google conform regulilor platformei de cautare si bunelor practici din industrie: cuvintele si expresiile cautate de clienti pe eMAG.ro sunt indexate automat in motorul de cautare Google. Indexarile automate in Google nu sunt publicitate platita. eMAG a actionat intotdeauna conform acestor reguli si bune practici si va contesta adresa formulata”.

Mai mult, CEL.ro are o pagini similara.

STIREA INITIALA

eMAG a folosit in perioada ianuarie 2018 - iunie 2019 marca inregistrata CEL.ro pentru a face publicitate inselatoare si a-si promova magazinul online concurent prin intermediul motorului de cautare Google. Prin metode SEO si profitand de autoritatea pe care o are in motoarele de cautare a reusit sa aduca o pagina din site-ul sau fara nici o legatura cu marca CEL.ro in prima pagina din motorul de cautare Google pentru a deturna vizitatorii in cautarea marcii concurente. eMAG a folosit urmatorul anunt publicitar:

"Cauti www cel ro? Descopera Oferta-eMag.ro

https://www.emag.ro/search/www+cel+ro

Cumpara www cel ro online pe eMAG.ro. Profita acum de preturi avantajoase . Gasesti mai mult decat crezi! Comanda si ai livrare si retur simplu!"

CEL.ro apreciaza ca utilizarea textului mai sus mentionat a dus la distorsionarea realitatii si a creat in mintea consumatorului mediu perceptia falsa ca www.cel.ro poate fi accesat si de pe site-ul www.emag.ro. Unui consumator mediu, asa cum acesta este definit de Legea 363/2007, i-a fost afectata optiunea de a alege in cunostinta de cauza. Emag a profitat de reputatia marcii concurente pentru a crea confuzie in randul consumatorilor si intre comercianti si pentru a obtine foloase necuvenite”, a transmis business-ul concurent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri