Primele ore ale diminetii de Black Friday 2019 au inceput cu stangul pe zona de plati online. 30% dintre clientii PayU nu au putut efectua plata, insa compania anunta ca acestia nu isi vor pierde comenzile.

Inca de la startul evenimentului (7:30), numarul de tranzactii pe minut a ajuns la aproximativ 2.000, atingand un numar record in ultimii 5 ani.

“Volumul mare de tranzactii a determinat ca timpul de autorizare a unei plati in conexiunile cu banca sa depaseasca cu mult media de 15 secunde. Pentru a proteja platforma tehnica pe tot parcursul zilei si a permite cat mai multor clienti sa cumpere online in siguranta, pana la primirea autorizarii bancilor, PayU a limitat numarul de plati acceptate la 70% din total”, informeaza procesatorul de plati.

Astfel, 30% dintre clientii care au platit online prin PayU nu au putut efectua plata. Clientii care au plasat comenzi si nu au putut sa le plateasca online sunt informati ca nu au pierdut comanda initiala. “Acestia vor primi pe email un link de plata prin care vor putea sa achite comanda deja plasata”, spun reprezentantii PayU.

Vineri, la ora 9:30, valoarea comenzilor a depasit 257 de milioane de lei, pentru 631.938 de produse vandute. Peste 41% din plati au fost realizate cu cardul. Pe primele doua locuri, ca valoare a comenzii se afla Bucuresti, cu o tranzactie 82.350 de lei si o tranzactie 74.439 de lei.

Citeste si:
Black Friday 2019 la evoMAG: vanzari totale de 5 milioane de euro
Black Friday 2019 la evoMAG:...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea eCommerce »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cat au cumparat ungurii si bulgarii din Romania de Black Friday