Amazon își ia mașini electrice de la Mercedes-Benz pentru operațiunile din Europa

Gigantul de tehnologie Amazon a comandat 1.800 de autoutilitare electrice de la Mercedes-Benz pentru flota sa din Europa, ca parte a angajamentului asumat de către compania fondată de Jeff Bezos de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2040.

O mare parte dintre vehiculele electrice comandate deja grupului Daimler, ce deține Mercede-Benz, vor fi puse în circulație anul acesta, precizează compania, adăugând că este vorba de 1.200 de modele Mercedes-Benz eSprinter și 600 de modele eVitos. Aceasta este cea mai mare comandă primită de Mercedes Benz pe zona de vehicule electrice, conform Reuters.

Ai un magazin online sau vrei să afli cât mai multe despre industria locală de e-commerce? Fii alături de noi alături la ecomTEAM pe 28 și 29 septembrie. Înscrie-te în comunitatea noastră AICI.

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, este primul om care depășește o avere de 200 de miliarde de dolari, performanță înregistrată zilele trecute ca urmare a evoluției înregistrate de Amazon. Astfel, averea antreprenorului a ajuns să fie cu 90 de miliarde dedolari mai mare decât cea a lui Bill Gates, ocupantul locului doi în topul celor mai bogați oameni de pe planetă.

Recent, compania a obținut acordul din partea autorităților americane pentru a crea Kuiper, o flotă de 3.236 de sateliți prin intermediul cărora Amazon va furniza Internet de mare viteză din spațiu.

Citeste si:
Elon Musk urcă în topul bogaților: câți bani a făcut anul acesta
Elon Musk urcă în topul...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Odată implementat acest proiect, Bezos va concura direct cu SpaceX, companie fondată de Elon Musk. Banii pe care e dispus să îi scoată din buzunar fondatorul Amazon pentru derularea acestui proiect se ridică la 10 miliarde de dolari.

Sursa foto: Sundry Photography / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea eCommerce »Setari Cookie-uri