Siguranța personală este una dintre nevoile noastre primare, pe lângă hrană, apă și apartenență socială. Avem nevoie și ne simțim mult mai confortabil sufletește atunci când știm că atât noi cât și familia noastră se află în siguranță și când știm că am luat măsuri în această privință.

Atât în ultimii ani, cât mai ales în prima parte a anului 2020 s-a simțit o creștere acută a interesului față de securizarea locuințelor. Fie din pricina faptului că s-au achiziționat mai multe case și proprietarii au dorit să își asigure perimetrul locuinței, dar chiar și cei care nu și-au schimbat domiciliul, au ales să își instaleze un sistem de securitate pentru liniștea personală.

Aproximativ 62% dintre români aleg un sistem integrat de securitate: supraveghere video și alarmă antiefracție

Conform studiului realizat de Spy Shop la care au răspuns 2.449 persoane, 61.8% dintre aceștia ar apela la o soluție mai complexă și doresc pentru securizarea casei atât un sistem de supraveghere video cât și un sistem de alarmă antiefracție. Acest lucru indică faptul că din ce în ce mai mult se pune preț pe o casă sigură și confortabilă din toate punctele de vedere.

Investind în ambele tipuri de sisteme, oamenii vor să fie siguri că sunt protejați cât mai bine în locuința lor. Cei mai mulți dintre aceștia fac această invetiție atunci când achiziționează o locuință nouă.

În privința bugetului alocat, 41% investesc între 1.000 și 2.000 lei pentru securitatea locuinței, în timp ce 26.3% au pregătit un buget de peste 2.000 lei pentru aceste echipamente. În prețurile respective nu intră și instalarea produselor, acesta fiind un cost separt. De asemenea, prețurile sunt și în funcție de mărimea perimetrului care trebuie securizat, acesta fiind oarecum direct proporțional cu bugetul necesar.

Aproape două treimi locuiesc în mediul urban

Persoanele care locuiesc la oraș au mai mult interesc pentru instalarea echipamentelor de securitate. Aproximativ 64% dintre aceștia au instalat sau inteționează să achiziționeze un sistem de securitate pentru a-și proteja locuința.

Pe de-o parte e de înțeles demersul lor deoarece în orașe sunt mai multe indicente neplăcute, cum ar fi furturile, tâlhăriile și intrările prin efracție în locuințe, dar și mai multți necunoscuți , devreme ce în mediul rural relațiile între vecini sunt mai apropiate, lucru ce ajută în preîntampinarea unor incidente de genul.

Capitala conduce în topul orașelor unde se achiziționează sisteme de securitate

Dacă vă așteptați ca bărbații să fie cei care se interesează și inițiază astfel de acțiuni pentru creșterea siguranței locuințelor și implicit a familiei, așa este, aveți dreptate. Proporția este de aproximativ 70 / 30 în favoarea lor și este oarecum de înțeles această diferență, atât din cauza tipului de produse cât și datorită împărțirii sarcinilor în gospodărie.

Județele care primează în topul comenzilor pentru astfel de exhipamente de securitate sunt și cele mai bine cotate din țară, atât după numărul locuitorilor cât și după media veniturilor acestora, iar top 5 arată așa: București, Timiș, Cluj, Iași, Brașov.

Spy Shop este unul dintre principalele magazine online de sisteme de securitate și supraveghere video, înființat în anul 2009. Operează prin intermediul site-ului spy-shop.ro și are în portofoliu peste 50.000 de produse de securitate și supraveghere video, echipamente adresate clientului final cât și partenerilor B2B, instalatori și distribuitori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri