Procesatorul de plăţi italian Nexi fuzionează cu rivalul danez Nets

Nexi, cel mai mare procesator de plăţi din Italia, a ajuns la un acord de fuziune cu rivalul danez Nets, în cadrul unei operaţiuni evaluate la 7,8 miliarde de euro, care va fi realizată în întregime pe baza unui schimb de acţiuni, transmite Agerpres.

Aceasta este a doua mare operaţiune pentru grupul italian, care la începutul lunii octombrie a ajuns la un acord de preluare a rivalului SIA pentru 4,6 miliarde de euro.

Fuziunea cu Nets va permite "noului grup, prezent în 25 de ţări, să joace un rol de motor în digitalizarea din Europa şi va favoriza tranziţia spre digital şi plăţi electronice", afirmă directorul general de la Nexi, Paolo Bertoluzzo.

Conform termenilor acordului, acţionarii Nets vor primi 406,6 milioane de noi acţiuni Nexi, ceea ce înseamnă că vor controla 39% din entitatea combinată. Acţionarii actuali ai Nexi vor controla 61% din Nexi-Nets.

Nets este activă în 20 de ţări, în special din nordul, centrul şi estul Europei, precum Germania, Austria, Elveţia, Danemarca şi Polonia. Principalul său acţionar din 2017 este fondul american Hellman &Friedman.

Citeste si:
Deutsche Bank, intrecuta de un fintech cu peste un secol mai tanar
O era in care "discipolii isi...

Sectorul plăţilor a înregistrat în ultimii ani un val de fuziuni şi achiziţii. De exemplu, recentr grupul francez Worldline a preluat compatriotul Ingenico în cadrul unei operaţiuni în valoare de 7,8 miliarde de euro.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea eCommerce »Setari Cookie-uri