Innobyte, unul dintre principalii jucători specializați în software development pentru eCommerce, a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 10,6 milioane lei, în creștere cu 21,24% comparativ cu anul precedent, și un profit net de 2,7 milioane lei, cu 21,87% peste cifrele din 2020.

În ultimul an, portofoliul de clienți Innobyte a crescut cu 30% și a extins colaborările cu cei existenți. De asemenea, compania a demarat proiecte noi în industria Pharma, un domeniu care a prins avânt în mediul online în ultimii doi ani de pandemie, deschizând, astfel, colaborarea cu o nouă industrie.

Compania a încheiat anul 2021 cu 39 de specialiști eCommerce, iar pentru anul în curs Innobyte își propune să crească numărul acestora până la 50 de colegi, având poziţii deschise pentru programatori Magento 2 și programatori NodeJS și ReactJS cu diferite niveluri de experienţă, dar și pentru specialiști în echipa de Quality Assurance și Project Management.

Estimări 2022: creștere cu 10% a cifrei de afaceri

În 2022, Innobyte își propune creșterea cu 10% a veniturilor, consolidarea poziției de dezvoltator de soluții de top pentru eCommerce și extinderea capabilităților în această direcție - atât în acord cu trendurile globale în industrie, cât și din perspectiva platformelor utilizate pentru dezvoltarea magazinelor online.

“Suntem în permanență la curent cu ce apare nou în domeniu și observăm câteva trenduri interesante care vor începe să prindă contur și în România. Live commerce este un astfel de trend, branduri care includ Live streaming în platformele lor online pentru a-și crește vânzările și a se desprinde de competiție. Marketplace-urile, magazinele online specializate și hyper-personalizarea experiențelor de shopping sunt, de asemenea, tendințe de luat în seamă pe care noi, la Innobyte, suntem pregătiți să le implementăm în magazinele online din România”, a continuat Cătălin Bordei, Managing Partner Innobyte.

Pentru consolidarea poziției sale pe piață și extinderea portofoliului de clienți, compania ia în considerare și crearea de soluții eCommerce proprii, dedicate digitalizării IMM-urilor.

O altă prioritate o reprezintă investiția în oameni și în consolidarea echipei interne. Anul trecut, Innobyte a luat decizia de a oferi posibilitatea membrilor echipei să lucreze remote pe termen nelimitat, fără a le impune revenirea la birou, reușind astfel să atragă angajați și din alte orașe decât București.

„Oamenii sunt cea mai importantă resursă a noastră, iar începând cu 2022 intenționăm să alocăm sume semnificative pentru a ne extinde echipa și a dezvolta noi competențe tehnice. Estimăm că vom începe prin alocarea a 10% din cifra de afaceri pe anul în curs către acest demers și atragerea de noi clienți. În contextul recentului conflict armat din Ucraina, luăm în calcul inclusiv un program de susținere a specialiștilor din programare, cărora să le oferim joburi în cadrul Innobyte, cu posibilitatea de relocare în România”, spune Cătălin Șomfălean, CEO-ul Innobyte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri