La Targul World Education din 11-12 februarie de la Hotel Hilton Bucuresti, universitati din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Suedia, Italia si Spania isi vor prezenta programele de studiu si oportunitatile de burse sau surse de finantare pentru studenti.
Pentru acordarea de burse de studiu, fiecare universitate in parte solicita indeplinirea mai multor conditii. Universitatile din Marea Britanie, de exemplu, ofera burse partiale pentru elevii sau studentii care demonstreaza note mari la bacalaureat si venituri reduse. Taxa de scolarizare poate sa scada cu pana la 3000 de lire pe an.
“Rezultate excelente la Bacalaureat, activitati extra-scolare si venituri reduse ale familiilor, pot garanta reduceri pentru taxele de studiu la universitatile din Marea Britanie de pana la 3000 de lire sterline pe an”, a declarat Irina Christova, Director “Integral” si Coordonator al Proiectului "World Education" in Romania. Acest lucru este posibil prin noul regulament pe care universitatile din Marea Britanie l-au introdus in acest an la recomandarea Agentiei Britanice pentru Acces Egal la Educatie, cu scopul de a acorda ajutor financiar studentilor. Motivul pentru aceasta masura este recenta createre de aproximativ trei ori a taxei de scolarizare in Marea Britanie, costurile educatiei in universitatile de stat ajungand la 9000 de lire sterline pe an.
Fiecare universitate stabileste singura cat de mult si in ce conditii va compensa studentii cu venituri mai mici. Reducerile variaza intre 1.000 si 3.000 de lire sterline pe an, in functie de universitatea aleasa, si costul mediu al programului de licenta. Aproape fiecare universitate impune ca o conditie esentiala, un rezultat foarte bun la examenul de Bacalaureat, o buna motivatie si venituri ale familiei de mai putin de 25.000 de lire sterline pe an. Anumite programe si institutii de invatamant au stabilit ca venitul eligibil pentru reducerea taxelor sa fie sub 15.000 de lire sterline pe an.

Reducerile se vor deduce din taxele oficiale ale universitatii si suma nu este returnata de catre student. Practic, prin noile modificari, taxele vor scadea de la 9000 de lire sterline la 5000 pe an in unele universitati.
O mare parte din universitatile britanice au extins termenul limita dupa 15 ianuarie – data de incheiere oficiala a perioadei de depunere a aplicatiilor pentru Marea Britanie.
Candidatii romani care nu au reusit sa aplice pana acum pot face acest lucru in timpul Targului „World Education" la Hotel Hilton din Bucuresti, unde universitati de top din Marea Britanie vor oferi „Admitere pe loc". Procedura prevede un interviu cu o durata de 15 minute pentru candidatii care au pregatit documentatia necesara.
Admiterea pe loc va fi disponibila si pentru universitati de renume din Olanda, Danemarca si institutii internationale precum Istituto Europeo di Design, din Milano.
Pentru prima data, in cadrul targului vor fi prezentate programele unor universitati suedeze, care, impreuna cu cele din Danemarca sunt cele mai bune alternative in conditiile economice actuale. Aici studiile sunt gratuite si nu exista restrictii privind ocuparea fortei de munca a strainilor. Calitatea educatiei este de clasa mondiala, si studentii au posibilitatea de a lucra in companii internationale, cum ar fi IKEA, Volvo sau Ericsson.
De asemenea, targul ofera oportunitatea de consultatii individuale pentru alegerea programului de master international iar pretul pentru un program de un an incepe de la 1771 de euro in Olanda si aproximativ 4000 de lire sterline in Marea Britanie. Programe de masterat gratuite vor fi prezentate de universitatile din Suedia si Danemarca.
In programul targului sunt incluse prezentari speciale pentru parintii care doresc sa cunoasca preturile, noile oportunitati de finantare si particularitatile programelor de studii in diferite tari. Prezentarile destinate viitoriilor studenti vor informa candidatii despre modul de a alege o specializare si cum sa se pregateasca pentru aplicarea la o universitate in strainatate.


Pentru a participa la seminarii, intalnirile personale si interviurile pentru admiterea pe loc este nevoie de o inregistrare prealabila la www.world-education.ro

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.
Setari Cookie-uri