Cum sa deschizi o afacere cu mancare fast-food
La Soldat este o rulota, aflata, in general, in zona centrala a Iasiului, care pregateste hamburgeri si sandvisuri romanilor infometati. Ovidiu Dobinciuc, bucatar si fost soldat roman, s-a gandit sa o achizitioneze in martie 2020, dupa ce, asa cum spune el, ajunsese ”casnic si butona telefonul”. Antreprenorul a precizat ca a lucrat intr-un restaurant cu bucatarie internationala intre anii 2013-2021, timp in care a trecut de la pozitia de ajutor de bucatar la bucatarul unitatii cu pricina.
Dobinciuc a venit cu ideea businessului in vreme de pandemie, cand restaurantele au fost inchise, iar el a ramas fara o forma de activitate.
A gasit o masina/rulota pe OLX, aceasta datand din 1992, pe care a achizitionat-o cu 4.500 de euro. Dobinciuc precizeaza ca nu poate estima daca a reusit sa isi recupereze investitia initiala, deoarece cei 4.500 de euro s-au transformat in circa 17.000, iar acestia doar pentru ”coafarea” rulotei.
Odata pregatita, La Soldat a inceput sa functioneze pe 7 august 2021.
In prezent, La Soldat ofera urmatoarele variante de mancare fast-food:
- patru sandvisuri (cu vita, pui, porc sau miel),
- trei hamburgeri,
- mici,
- hot-dog.
BUGET AFACERE 17000 E
TIMP NECESAR 6 luni
RECUPERARE INVESTITIE 12 luni
De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere: