Cum deschizi o bucatarie cu street food american


Cum deschizi o bucatarie cu street food american


BUGET
AFACERE

10000 €


TIMP
NECESAR

4 luni


RECUPERARE
INVESTITIE

24 luni

Adevaratul street food specific Statelor Unite: corndogs, funnel cakes si alte produse "deep fried", adica prajite intr-o baie de ulei.

Cand spui „street-food american” te gandesti in primul rand la burgeri, insa putine locatii din Bucuresti au in menu adevaratul street food specific Statelor Unite: corndogs, funnel cakes si alte produse ”deep fried”, adica prajite intr-o baie de ulei. The Corndog Caravan se bazeaza exclusiv pe aceasta categorie de mancare ”de carnaval”, cum o numeste patronul american, sau de ”balci” cum s-ar spune in Romania.
Jeff Erickson a deschis The Corndog Caravan la jumatatea anului 2022. The Corndog Caravan este practic o bucatarie de mici dimensiuni aflata in aceeasi curte cu barul de bere Hop Hooligans Taproom, aflat in zona Parcului Gradina Icoanei din Bucuresti.

Investitia initiala in deschiderea The Corndog Caravan a fost de aproximativ 10.000 de dolari, majoritatea banilor indreptandu-se catre echipamentul din bucatarie. Important de mentionat ca valoarea este relativ scazuta si pentru ca business-ul nu este un restaurant propriu-zis, fiind vorba doar de o bucatarie relativa mica (30-40 mp). Mesele si terasa adiacenta The Corndog Caravan sunt de fapt in proprietatea barului Hop Hooligans din imediata apropiere.

Jeff Erickson spune ca a avut nevoie de circa 4 luni pentru a deschide locatia, timp in care a obtinut autorizatiile necesare si a achizitionat echipamentul necesar bucatariei.

”In mod normal probabil ar fi durat mai mult, insa unul dintre actualii angajati s-a ocupat de obtinerea tuturor autorizatiilor si de toata partea birocratica a business-ului. Tot el m-a ajutat si cu achizitia echipamentelor de bucatarie, unele second-hand”, explica patronul american.

The Corndog Caravan are doi angajati la fata locului: un casier si un bucatar.

Patronul se asteapta sa iti recupereze investitia in circa 2 ani de zile, dar subliniaza ca orice business in domeniul food/ al restaurantelor este foarte fluctuant si poate fi lovit si de situatii extreme, asa cum a fost pandemia COVID-19.
De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.

  • Spatiu de cel putin 30-40 mp pentru bucatarie.
  • Minim 4 luni pentru a obtine autorizatiile necesare.
  • Minim 2 angajati (casier si bucatar).
  • Echipament pentru bucatarie în valoare de cel putin 7-8.000 euro (in cazul in care este second hand).
Compara

Acasa | Cauta idei | Povestea ta

Copyright Wall-Street.ro 2015. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | Acord confidentialitate

Setari Cookie-uri