3 / 8

Generatia 3 (C3) – 1968-82

Cea de-a treia generatie a modelului Corvette a fost si cea mai longeviva, iar autovehiculul a evoluat semnificativ in timpul transformarii industriei auto.

A fost lansata in 1968 sub denumirea de Stingray (intr-un singur cuvant, fata de denumirea din doua cuvinte a generatiei a doua); fanii fac referire la aceste modele prin termenul „rechin”, datorita stilului lor agresiv. Sunt usor de identificat datorita designului proeminent al aripii tip „blister” si portiunii lungi dintre plansa de bord si punte, ce sugereaza miscare intr-un mod accentuat.

Farurile retractabile si lampile spate cu doua elemente sunt si in prezent elemente de design traditionale.

In ceea ce priveste performanta, generatia C3 a fost una de tranzitie. In 1975, motorul standard dezvolta o putere de 165 CP.

Din 1973, toate modelele Corvette dispun de panouri pentru caroserie din SMC, insa compozitia materialelor s-a schimbat semnificativ, cu o cantitate mai mica de fibra de sticla obisnuita si mai mult plastic usor, care ii confera materialului un plus de elasticitate pentru a preveni fisurarea.

In ciuda evolutiei in materie de performanta traditionala de pe parcursul celei de-a treia generatii, modelul Corvette a fost mai popular ca niciodata. Cele 58.307 unitati vandute in 1979 detin si in prezent recordul de vanzari anuale pentru modelul Corvette.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri