4 / 8

Generatia 4 (C4) – 1983-96

Cea de-a patra generatie a modelului Corvette a fost simbolul tehnologiilor avansate ale anilor ’80, cu progrese semnificative in materie de design si tehnici de productie, performanta cu comanda electronica si functii de siguranta.

Printre progresele inregistrate in materie de stil se numara un panou de instrumente electroluminiscent, cu functii de vizualizare a datelor digitale. Si-a mentinut proportiile reprezentative, lampile spate duble si rotunde si farurile retractabile, adaugand o noua luneta hatchback pentru a facilita accesul la zona de incarcare.

Inovatiile tehnologice ale generatiei 4 au inceput de la baza, cu o structura a sasiului monobloc cu tub central. De asemenea, noua caroserie era mai eleganta, cu un coeficient aerodinamic de 0,34, cu aproape 25% mai mic decat cel obtinut pentru cea de-a treia generatie.

Sub capota, in 1985 a fost lansata injectia TPi, anuntand epoca moderna a injectiei indirecte si consacrand modelul Corvette in postura de autovehicul sport de inalta performanta, cu un consum redus de carburant.

Niciun model 1983 nu a fost destinat exclusiv comercializarii, construindu-se doar 44 de prototipuri. In prezent mai exista un singur autovehicul, expus la Muzeul National Corvette din Bowling Green, Kentucky.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri