10 / 11

Lupta pentru talent si specializare devine mai acerba

Posibil unul dintre cele mai mari si mai subapreciate obstacole in calea noastra de a raspunde provocarilor tot mai mari din sectorul infrastructurii este lipsa de specializare si talent. Indiferent ca vorbim despre proiectanti specializati in infrastructura, dezvoltatori cu experienta, manageri talentati din societati de investitii in infrastructura sau ingineri din domeniul nuclear, aria si amploarea lipsei de calificari este evidenta in intregul sector. Din nefericire, toate semnele indica faptul ca situatia se va inrautati inainte de a se imbunatati.

Cu toate acestea, anumite progrese s-au vazut totusi. Programe de formare profesionala dedicata sectorului incep sa se organizeze atat la nivel corporativ cat si academic, guvernele au inceput sa promoveze initiativele de recrutare si specializare, iar companiile din sectorul infrastructurii din intreaga lume incep sa atraga si sa isi consolideze echipele de specialisti talentati.

Lumea in curs de dezvoltare se dovedeste a fi o sursa robusta de capital uman cu tari precum India, China si Brazilia exportandu-si talentele in infrastructura catre pietele mature din Europa si America de Nord.

Dar ceea ce lipseste nu sunt doar profesionistii talentati, ci si liderii competenti. Liderii din infrastructura trebuie acum sa dovedeasca noi abilitati pentru a atrage multiple parti interesate si a executa proiecte masive, si asta in timp ce se afla sub lupa autoritatilor de reglementare, a politicienilor, investitorilor si publicului general.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri