8 / 9

Recesiunea si companiile OEM forteaza furnizorii de nivel 2 si 3 sa aplice noi strategii

Reducerea dramatica a cheltuielilor companiilor OEM si a furnizorilor de nivelul 1 a expus vulnerabilitatea furnizorilor de nivelurile 2 si 3. E vorba, in special, de statutul lor financiar relativ precar si de impactul produs de lipsa diversitatii produsului, a pietei si a clientilor. Cu toate acestea, in loc sa incerce pur si simplu sa faca fata noilor cerinte in crestere de a produce mai mult cu preturi mai mici, furnizorii de nivelurile 2 si 3 vor fi nevoiti sa devina tot mai strategici.


E posibil ca aceia care vor castiga aceasta cursa sa-si abandoneze afacerile secundare pentru o profitabilitate mai mare si sa-si diversifice riscurile prin crearea de relatii cu o serie de companii OEM si prin dezvoltarea de produse care sa deserveasca si alti clienti, chiar si din afara ecosistemului auto.


"In Romania, atat Renault cat si Ford au o prezenta semnificativa ca producatori, iar aceste investitii in sectorul auto atrag in continuare furnizori de piese de schimb, conducand la imbunatatirea viabilitatii generale a productiei de autovehicule si piese auto din tara. Costul fortei de munca ramane inca ieftin comparativ cu mai avansatele tari central si est europene iar Romania este bine pozitionata pentru a profita de o schimbare in orientarea consumatorilor catre autoturisme de buget”, a adaugat Ariadna Oslobeanu, Senior Manager EY Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri