2 / 5

Dacia va incepe exportul de masini catre tarile scandinave

Dacia va incepe anul acesta exportul si comercializarea de masini in tarile scandinave, atat priin dezvoltarea unei retele proprii cat si prin reteaua de dealeri Renault, a declarat directorul comercial al grupului Dacia-Renault-Nissan, Jacques Daniel.

"Anul acesta va marca inceperea exportului de masini Dacia in tarile scandinave, atat prin reteaua Renault, cat si printr-o retea proprie de dealeri Dacia. Noi vindem o masina, dar si un serviciu si de aceea planurile de dezvoltare in tarile scandinave sunt serioase si gandite pe termen lung", a precizat Jacques Daniel, citat de NewsIn.

Dacia a vandut anul trecut pe plan international 128.411 de vehicule, cu 44,3% mai mult decat in 2006 cand a comercializat 88.931 de masini in afara Romaniei. Tara in care masinile Dacia se vand cel mai bine in afara de Romania este Franta unde vanzarile constructorului roman au crescut cu 74% anul trecut fata de 2006 pana la 32.688 de unitati. A doua piata externa, dupa Franta este Germania unde Dacia a vandut anul trecut 17.301 masini, cu 174% mai multe decat in 2006.

O alta piata in care vanzarile Dacia au crescut in 2007 este cea italiana, unde s-au comercializat de patru ori mai multe masini decat in 2006, adica 4.971 unitati. O treime din masinile Dacia vandute in Franta si Germania sunt Dacia Logan Berlina, iar restul este reprezentat de modelul Break. Acest lucru se explica prin faptul ca Break-ul are un raport calitate pret foarte bun si nu are concurenta din punct de vedere al pretului pe cele doua piete mentionate a explicat directorul comercial al grupului Dacia-Renault-Nissan.

Din totalul automobilelor produse de Dacia in uzina de la Mioveni, 53% au mers la export. Pe langa masinile exportate oficial de Dacia exista si exporturi paralele, astfel ca in Germania numarul de masini Dacia inmatriculate este mai mare cu circa 2.000 fata de cele exportate de constructor.

"In Franta si Germania termenele de asteptare depasesc trei luni, respectiv sase luni si de aceea unele persoane din alte state au cumparat masinile direct din Romania" a mai spus Jacques Daniel.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri