4 / 6

Decizia Daimler de a construi fabrica Mercedes in Ungaria, cea mai buna pentru companie

Daimler a hotarat amplasarea fabricii Mercedes in Ungaria tinand cont de toate aspectele economice si sociale, iar decizia luata este cea mai buna pentru companie, a declarat, potrivit NewsIn, sefa departamentului de marketing si PR al Mercedes-Benz Romania, Ioana Taflan.

"E o decizie luata tinandu-se cont de toate aspectele economice si sociale. A fost o tema discutata indelung, iar board-ul de conducere a decis care este cea mai buna solutie pentru companie. Pe noi (n.r. Mercedes-Benz Romania) nu ne afecteaza cu nimic" a explicat Ioana Taflan. Ea nu a comentat insa implicatiile deciziei asupra industriei si pietei auto din Romania.

Discutiile la nivelul conducerii Daimler, privind locatia viitoarei fabrici, au avut loc marti, iar planurile pentru noua unitate de productie prevad o capacitate minima de 100.000 de unitati pe an.

Conform revistei germane Auto Motor Und Sport and Automobilwoche, Serbia era de asemenea un potential stat candidat pentru localizarea unitatii de productie Daimler, in timp ce Romania era considerata ca fiind tara cu cele mai putine sanse.

In luna ianuarie, reprezentantii Daimler au anuntat intentia de a construi o unitate de productie de automobile in estul Europei, iar printre tarile candidate au fost mentionate Romania si Polonia.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri