1 / 8

Sfat Orange: Nu putem continua sa taiem posturi, trebuie sa mutam eficient oamenii

"Mediul in care traim este in continua schimbare in ultima vreme. (...) Noii angajati isi doresc o cariera, timp liber, bani, calatorii si un job interesant. Cu totii sunt foarte diferiti, stiu sa lucreze foarte bine cu tehnologia, isi gasesc usor informatiile", a spus Ioana Marcu, director de resurse umane in cadrul operatorului de telefonie mobila Orange Romania.

Ea a arata ca mediul de business este din ce in ce mai greu de prognozat.

"Tinerii de astazi vor avea 10-14 job-uri pana la varsta de 38 de ani, iar, in prezent, 1 din 4 angajati este doar de un an alaturi de angajator de numai un an de zile", a spus aceasta.

Marcu a adaugat ca intre provocarile departamentelor de resurse umane din companii se numara gestionarea tuturor costurilor si identificarea si sustinerea solutiilor pentru cresterea veniturilor.

"Este vorba despre transformare. Nu putem continua sa taiem 2-3 posturi in companii, iar peste catva timp sa ne dam seama ca avem nevoie de alti 10 oameni pentru un proiect care aduce bani. Trebuie sa mutam eficient oamenii in companii. Trebuie sa ne schimbam, altfel vom fi schimbati", a mai spus Ioana Marcu.

Orange a incheiat un parteneriat cu ASE, in baza caruia directori din companie vor prezenta studentilor notiuni practice, care sa completeze studiile teoretice ale acestora. Parteneriatul va fi lansat în toamna, odata cu inceperea anului universitar 2012-2013.

De asemenea, compania va derula in perioada urmatoare un program de intership, prin intermediul caruia 300 de tineri vor putea face practica la Orange.

Declaratiile au fost facute in cadrul cadrul evenimentului "Profilul HR-ului in 2012. Eficient si prudent sau curajos si vizionar", organizat de Ziarul Financiar.

Sursa cover foto: freedigitalphotos.net

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri