9 / 10

In cazul participarii la greve

Un drept de necontestat al salariatilor il reprezinta participarea la greve legale sau exercitarea drepturilor sindicale.

Nici in aceste cazuri, angajatorii nu-si pot concedia subalternii, indiferent daca acestia si-au manifestat protestul impotriva deciziilor conducerii sau pur si simplu au participt la negocieri, medieri, formularea de petitii sau sesizari. Nici macar in cazul in care instanta de judecata declara greva nelegala sau o supenda, angajatorul nu poate concedia salariatii pentru participarea la greva. Dar, in aceste situatii, se vor gasi motive disciplinare pentru incetarea contractului de munca.


Sursa foto: freedigitalphotos.net

Toate aceste norme ofera o protectie teoretica angajatului. Nu exista nicio garantie ca angajatorul le va respecta si ca angajatii isi vor gasi locul de munca dupa o absenta, chiar indreptatita (concediu medical, de odihna, maternal etc.). Insa ceea ce trebuie retinut este ca, in cazul in care angajatul a fost concediat intr-o asemenea situatie, instanta de judecata ii va da castig de cauza, daca alege sa lupte pentru drepturile sale.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri