5 / 6

Schimbarile anului 2013 in recrutare

"Treptat, tiparul clasic al angajatului permanent capata forme flexibile tocmai in ceea ce ii defineste permanenta: locul de munca (sediul, punctul de lucru) si perioada de angajare. Vorbim despre cresterea numarului de contracte de munca temporara, un trend inca timid in Romania fata de restul tarilor din UE, dar cu valori pozitive de crestere. Este de asteptat ca, pe termen mediu si lung, fenomenul sa ia amploare", potrivit APT Group.


"Un aspect interesant pe piata muncii a fost de asemenea migrarea specialistilor din segmentele tehnice catre zona de vanzari, unde li s-a oferit posibilitatea de a-si valoriza intr-un mod diferit cunostintele, acestea reprezentand un «as in maneca» in relationarea cu clientul cat si in procesul de vanzare propriu zis", potrivit agentiei de recrutare Professional.


"Atat cererile cat si asteptarile angajatorilor au crescut in 2013, orientarea spre candidati multitasking fiind predominanta. Pe de alta parte, in 2013 s-a accentuat cererea de candidati cu profile tehnice, numarul pozitiilor deschise crescand in comparatie cu anii anteriori, cand se cautau preponderent pozitii administrative", conform ManpowerGroup.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri