3 / 13

3. Care este punctajul pe care trebuie sa-l depasesti pentru aur?

Denis Turcu: Acest lucru depinde de la an la an, intrucat se stabileste dupa corectarea lucrarilor si dupa afisarea liderilor echipei. In functie de dificultatea subiectelor din anul respectiv punctajul poate fi modificat si in functie de acesta se stabilesc si barierele culorii medaliilor. Fiecare problema se noteaza de la 0 la 10. La fizica avem cinci problem, trei teoretice si doua experimentale, deci punctajul maxim este de 50 de puncte.

Cum au fost subiectele anul acesta?


Denis Turcu: Anul acesta, subiectele au fost foarte dificile comparativ cu ceilalti ani, intrucat bariera pentru aur a scazut destul de mult, undeva peste 27 sau 28 de puncte. In mod obisnuit, o medalie de aur se ia cu 30-32 de puncte, nu mai jos. Eu nu stiu exact punctajul meu de la olimpiada. Repet, pe noi ne intereseaza doar culoarea medaliei. Nu avem o curiozitate foarte mare fata de cat am obtinut sau au obtinut ceilalti.


Rares Buhai: Fiecare problema este punctata de la 0 la 100 si sunt trei probleme in doua zile de concurs. In total punctajul maxim este 600. Punctajul se schimba de la an la an in functie de dificultate. Anul acesta trebuia sa iau peste 500 de puncte pentru aur. Nu-mi stiu exact punctajul. Cred ca 500 si ceva.


Foto: Rares Buhai (centru), premiat de Fundatia eMag pentru rezultatul obtinut la Olimpiada Internationala de Informatica

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri