3 / 8

ASEBUSS Executive MBA

Taxa de scolarizare: 21 500 euro, dintre care 2.500 de euro reprezinta costul pentru Proiectul International, desfasurat pe o perioada de 8 luni, in anul al doilea de curs, in paralel cu celelalte discipline ale programului.

Durata programului:
2 ani, desfasurandu-se o data pe saptamana, alternativ vineri si sambata , fiind sustinut in intregime in limba engleza.

Numar de studenti: 75-80 din 90 de candidati care s-au inscris pentru admitere
Profilul candidatului

Varsta medie: 34 de ani.

Experienta medie in munca: 10 ani

Procentaj femei/barbati: 40% - 60%. “Daca la inceputul programului, in 1993, numarul femeilor reprezenta in jur de 25% din totalul cursantilor EMBA, in ultimii ani a crescut la 30%, iar pe ultima serie 2006-2008, chiar 40%. Cursantii si absolventii programului romano-american de Executive MBA sunt atat economisti (50%), cat si ingineri (25%), urmand, in ordinea ponderii, medici (14%), avocati, precum si alte specializari”, a declarat Bianca Ioan, Director Marketing Program Executive MBA, ASEBUSS.

Cerinte aditionale pentru admitere: promovarea testului GMAT cu 50 de puncte din 100.
Procent de promovabilitate: 90-95%, principala cauza de intrerupere a studiilor fiind relocarea datorita jobului, potrivit Biancai Ioan.

Profesori: Echipa are 18 profesori, din care 50% sunt americani. Cursurile desfasurate in Bucuresti sunt sustinute de profesorii romani, iar profesorii americani predau in cadrul cursurilor sustinute in Atlanta.

Cursuri in relatie directa cu criza financiara: Inca din noiembrie 2008 universitatea a adaptat planul de invatamant astfel incat sa cuprinda fenomenele economice recente, respectiv criza economica. “Luam in calcul ca si pe alte discipline sa introducem studii de caz utile in intelegerea acestei etape. De asemenea, avem invitati in cadrul cursurilor oameni de business care vin cu exemple din propriile experiente”, a completat Bianca Ioan.

Salariul mediu lunar al unui absolvent: Conform statisticilor ASEBUSS, cresterile de venituri dupa absolvirea programului provin nu numai din cresterea salariala, dar si din alte beneficii acordate de catre companii sau de businessurile pornite pe cont propriu. Veniturile unui absolvent cresc cu 50% dar pot ajunge si la 200% din remuneratia primita inainte de absolvire.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri