4 / 8

Varsta, un criteriu de selectie a head-hunterului

Unul din criteriile pe care trebuie sa-l aiba in vedere un director de resurse umane sau un director executiv care apeleaza la serviciile unui specialist in executiv search pentru a-i gasi candidatul mult dorit este cel al varstei/experientei head-hunterului.

De obicei, cei mai buni specialisti in executiv search au in spate o experienta importanta acumulata pe parcursul mai multor ani in care au ocupat functii de conducere in mediul corporate. Un head-hunter cu o varsta mai mica de 30 de ani ar trebui sa ridice anumite semne de intrebare atat candidatului vanat, cat si directorului de resurse umane.

“Varsta head-hunterului este un alt capitol unde trebuie sa fim atenti. Pentru pozitii de management nu putem trimite in fata candidatului consultanti ce nu au fost la randul lor manageri, si astfel singura opinie legata de acel candidat se bazeaza pe <<chimie>> sau pe cunostinte teoretice, dar nu poate argumenta concret de ce un manager este mai bun decat altul. Sa nu uitam ca oferim servicii de consultanta si ca uneori clientului ii plac doi candidati si ne cere argumente de departajare. Consider ca numai cineva cu trecut managerial poate argumenta consistent”, mentioneaza Irina Pintoi, managing partner la firma de executive search Talentor Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri