2 / 6

Student la Sociologie, Bucuresti

Andreea este studenta in ultimul an la Sociologie, in cadrul Universitatii Bucuresti. Ziua ei studiu incepe la 6:30 si se incheie in jurul orei 19:00.

"In general, ma trezesc cu o ora si jumatate inainte de a pleca spre facultate. Asta inseamna ca, daca am ore de la ora 8, ma trezesc la 6:30. In primul an stateam cate 6-8 ore pe zi la facultate, alteori puteam sa stau chiar si 12 ore, lunea. Apoi, cu trecerea timpului, programul a devenit din ce in ce mai liber, astfel ca in anul III avem ore numai lunea, martea si joia, cate patru ore in fiecare zi. Ca sa ajung la facultate am mai multe optiuni, dar am ales mereu cel mai scurt drum, si anume cu metroul de la Dristor pana la Izvor. Stau in cartierul Dristor, cu parintii, deci nu platesc chirie.

Ajungand la facultate, daca este dimineata, beau o cafea in curte, daca nu, merg direct la curs sau seminar. De cele mai multe ori am avut parte de cursuri interesante si de informatii folositoare, dar s-a intamplat sa ma uit la cate un film pe laptop sau sa joc septica, daca materia respectiva nu ma atragea foarte mult.

In pauze merg la cantina, unde, de cele mai multe ori, din obisnuinta, mananc acelasi meniu. De obicei, am de cheltuiala, zilnic, 10-15 lei, dat fiind ca nu lucrez, deci inca ma intretin parintii.

Dat fiind ca se apropie licenta, incepand cu aprilie m-am apucat sa scriu partea teoretica si metodologia pentru aceasta. Din acest motiv, timp de aproape trei saptamani am mers la biblioteca in zilele in care nu aveam cursuri, in general cate 6-7 ore pe zi, pentru a putea termina lucrarea. In mod obisnuit totusi, nu as fi petrecut mai mult de 3-4 ore pe saptamana citind pentru facultate, dar nu la sala de lectura, ci acasa.

Daca merg la biblioteca, ma intorc acasa in jurul orei 19, daca nu am planuri cu prietenii, iar daca nu merg la sala de lectura, cel mai probabil ma intorc acasa dupa cursuri, undeva pe la ora 17, mananc, apoi ies in oras."

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri