2 / 8

Regina Maria - investitii de 12 mil. euro in 2011

Reteaua de clinici si spitale Regina Maria (fosta Centrul Medical Unirea) si-a bugetat pentru anul acesta investitii de 12 milioane de euro, fonduri care vor merge catre inaugurarea de noi unitati spitalicesti. In septembrie, compania urmeaza sa deschida un spital de obstretica-ginecologie in zona Baneasa, acolo unde Regina Maria mai detine o policlinica si o maternitate.

“Va fi cel mai mare spital de obstretica-ginecologie”, declara in martie Wargha Enayati (foto), fondatorul retelei, adaugand ca maternitatea va fi mutata in cadrul noii unitati.

In afara de investitia in spitalul din Baneasa, Regina Maria are in vedere si deschiderea de noi policlinici in Bucuresti, in zonele Drumul Taberei, Militari si Berceni, precum si in restul tarii – la Cluj-Napoca, Bacau si Constanta.

La mijlocul lunii martie, Regina Maria a inaugurat, in colaborare cu o companie locala, un campus medical la Brasov, in cadrul caruia functioneaza un spital si o maternitate. Spitalul, cu 73 de paturi, reprezinta o investitie de 20 de milioane de euro a Teo Health, companie controlata de Mihai Miron, proprietarul producatorului, distribuitorului si retailerului farmaceutic Ropharma, impreuna cu Floriean Firu, vicepresedintele SIF Transilvania si antreprenorul brasovean Cristian Teodorescu. Alaturi de spital functioneaza maternitatea Regina Maria, cu o capacitate de 52 de paturi, dar si un laborator de analize medicale, investitia cifrandu-se la 4,2 milioane de euro.

Reteaua Regina Maria este formata in prezent din cinci spitale (patru in Bucuresti - in zonele Dorobanti, Arcul de Triumf, Baneasa, Floreasca, respectiv unul in Brasov) si 23 de policlinici.

Centrul Medical Unirea (CMU) a preluat reteaua Euroclinic – formata dintr-un spital, trei clinici si un laborator de analize medicale in Bucuresti – in septembrie anul trecut, tranzactia fiind estimata la 30 de milioane de euro. Deal-ul CMU-Euroclinic a fost prima miscare de consolidare din top 10 al jucatorilor de pe piata de servicii medicale private. Dupa fuziune, in martie, CMU s-a rebranduit in Regina Maria.

Fondul de investitii Advent International a preluat 80% din actiunile CMU in martie 2010, valoarea tranzactiei depasind 40 milioane de euro. Restul de 20% din actiunile companiei sunt detinute de fondatorul acesteia, medicul cardiolog Wargha Enayati, care avea inainte de tranzactie aproximativ 51% din titluri.

Afacerile CMU s-au dublat dupa preluarea Euroclinic, pana la peste 30 de milioane de euro anul trecut, avansul procentual preconizat pentru 2011 fiind de doua cifre. In urmatorii doi ani, oficialii CMU vizeaza dublarea cifrei de afaceri, pana la circa 60 de milioane de euro.

Vezi in slide-urile urmatoare care sunt planurile investitionale ale: Medicover, Polisano, Sanador, Medsana si Gral Medical.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri