2 / 5

Ben Binns - GCSE in Anglia

Ben Binns (foto), fost asociat al companiei de consultanta imobiliara King Sturge, in prezent director de dezvoltare al Jones Lang LaSalle (n.r: cele doua companii au fuzionat recent), a studiat in Anglia. La varsta de 16 ani, el a sustinut examenul denumit General Certificate of Secondary Education (GCSE), alcatuit din 11 subiecte. Doi ani mai tarziu, a urmat un alt examen, numit A-level, care cuprindea patru subiecte, dupa care urma colegiul.

“Examenul GCSE a acoperit subiecte din trei materii: matematica, engleaza si geografie. A-level a cuprins subiecte din geografie, cultura generala si limba germana. Examenele sunt, de obicei, doar scrise, insa in unele cazuri poate fi un mixt intre oral si scris”, povesteste Ben Binns.

Acest sistem de evaluare este standard in Anglia, iar A-level conteaza la admiterea la facultate, unde se foloseste un sistem de rating de la A la F. Universitate si absolvirea depind de cursurile urmate, care sunt evaluate cu ajutorul unui sistem de puncte. In functie de cursurile pe care cineva vrea sa le urmeze, i se pot cere si examene din anumite materii, mai spune consultantul imobiliar.

“Examenele sunt un amestec de parte teoretica si scenarii de tip eseu, care variaza in functie de subiectul ales. Deseori, pentru anumite materii, in special cele pentru A-level, trebuie sustinute mai multe evaluari, de pana la cinci-sase examene separate, care sunt destul de riguroase. Examenele se desfasoara pe durata a patru-sase saptamani, la diferite intervale de timp”, mai spune Ben Binns.

Notele de trecere sunt, de cele mai multe ori, de tipul A*, A, B, C sau D, mai rar fiind sub forma de admis sau respins, insa depinde de la scoala la scoala si de la materie la materie. “Pentru subiectele traditionale, de tipul stiintelor, matematica sau literatura britanica, este foarte greu sa obtii un calificativ bun, precum A* sau A”, incheie Binns.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri