4 / 6

4. Tichetele si cardurile de masa sunt finantate de compania angajatoare, iar Statul acorda facilitati fiscale

Pentru Stat, tichetele si cardurile de masa sunt atat o masura de protectie sociala, cat si mai ales un instrument de reducere a evaziunii fiscale


Valoarea tichetelor de masa este finantata de compania angajatoare. Acordand tichete sau carduri de masa, fata de varianta unei mariri de salariu net echivalente, companiile economisesc 35%, multumita facilitatilor fiscale asociate tichetelor (scutire de contributii sociale).


Tichetele de masa, fie pe suport de hartie sau pe card, nu sunt un instrument de plata, ci un bilet de valoare cu un regim fiscal favorabil – sumele aferente sint scutite de contributii sociale atat pentru angajati, cat si pentru angajatori. Aceste masuri se regasesc atat in legislatia actuala din Romania, cat si in legislatia europeana si comunitara.


Statul acorda aceste facilitati fiscale cu scopul de a diminua platile informale si pentru a incuraja o nutritie mai buna pentru populatia angajata (aceasta insemnand, pe termen mediu si lung, productivitate crescuta si costuri reduse pentru sistemul de sanatate)

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri