4 / 11

Multinationala anului

Compania MOL Romania a fost desemnata multinationala anului 2014 la Gala Wall-Street.ro cu tema Inovatia in business. Grupul ungar MOL ocupa locul 4 pe piata romaneasca cu aproximativ 200 de statii. Anul acesta, MOL a primit acordul pentru preluarea a 208 benzinarii detinute de grupul italian Eni in Romania, Cehia si Slovacia, ajungand prin aceasta tranzactie sa detina aproximativ 2.000 de statii de distributie a carburantilor in 11 tari.


In cadrul Galei Wall-Street, Kinga Daradics (foto), CEO & country chairman al MOL Romania, a declarat ca "a fi multinationala inseamna sa ai peste 29.000 de angajati in peste 40 de tari de pe mapamond, sa activezi in mai multe domenii ale acestei industrii, atat pe partea de upstream, midstream cat si pe partea de productie de hidrocarburi si efectiv de vanzari. Intr-un context de piata destul de provocator, in scadere din 2009 incoace, am reusit sa obtinem rezultate bune".


MOL Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 979 milioane de euro, in urcare cu 5,1% fata de nivelul atins in anul anterior, si a raportat un profit de 20,3 milioane de euro, in crestere de la 17 milioane de euro in 2012.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri