3 / 7

Leroy Merlin cumpara Baumax iulie 2014

Cu doar un singur magazin in Romania in vara acestui an, Leroy Merlin, unul dintre cei mai “tineri” retaileri specializati in bricolaj prezenti in Romania, a anuntat achizitia operatiunilor Baumax, compania austriaca detinand pe plan local 15 magazine.

Achizitia Baumax vine dupa ce retailerul austriac s-a confruntat cu pierderi uriase pe pietele din estul Europei, grupul luand decizia de a vinde operatiunile din tarile din regiunea balcanilor, printre care si in Romania.
In toamna acestui an, Leroy Merlin a inaugurat magazinul din Craiova, proiect care trebuia deschis in primavara lui 2014. Magazinul Leroy Merlin din Craiova are o suprafata de circa 12.000 de metri patrati, in care va lucra un numar de aproximativ 100 de angajati.

Astfel, in urma achizitiei retelei Baumax, dar si a extinderii organice, Leroy Merlin a ajuns la o retea de 17 magazine, incluzand si magazinul din centrul comercial Electroputere Parc Craiova. Afacerile Leroy Merlin in Romania s-au ridicat in 2013 la circa 25 de milioane de euro, cu o singura unitate, fiind retailerul in bricolaj cu cele mai mari vanzari per unitate din intreaga tara.

Leroy Merlin se afla in momentul de fata in plin proces de lucru la viitorul magazin pe care il vor construi pe soseaua Alexandriei de la iesirea din Capitala.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri