2 / 11

Leonardo: in faliment, dar cu profit surprinzator in 2014

Leonardo, firma lui Florin Panea, este a doua companie detinuta de actionari romani dupa profit in 2014 cu un castig de 281 mil. lei (63 mil. euro), la o cifra de afaceri neta de peste 93 mil. lei (20,9 mil. euro) si in conditiile in care societatea este in prezent in faliment.


"Aceste rezultate nu provin din vanzari de active sau din activitatea operationala, ci din activitatea extraordinara. Profitul rezulta din operatiunea de reducere partiala a creantelor efectuata prin planul de reorganizare", spun oficialii companiei CITR, administratorul judiciar al Leonardo.


Compania Leonardo SRL a intrat in faliment anul acesta, iar potrivit datelor din piata inca de anul trecut o mare parte din active au fost mutate catre o alta societate- Leonardo Calzature e Pelletterie. In 2014, s-a propus si modificarea planului de reorganizare al Leonardo, prin includea vanzarilor de active.


In 2014, In 2013, societatea detinuta de Panea a inregistrat o pierdere de peste 30 mil. lei (6,7 mil. euro) si o cifra de afaceri de 160 mil. lei (36 mil. euro).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri