4 / 12

Sanofi-Aventis, 6,6% din piata romaneasca

Producatorul francez de medicamente Sanofi-Aventis, cel de-al treilea mare jucator de pe piata interna, fara cooperarea cu Sindan-Pharma, detine o cota de piata de 6,6% si a inregistrat, in trimestrul al treilea, vanzari de 90 de milioane de lei.

Rezultatele obtinute la nivel global in 2007 a incurajat marele producator de medicamente sa-si majoreze estimarile anuale privind castigurile pe actiune.

Al treilea mare grup la nivel mondial in sectorul de produse farmaceutice si-a crescut asteptarile privind castigurile pe actiune pentru tot anul 2007 la aproximativ 10%, de la 9% cat se anuntase anterior, luand in calcul o rata de schimb medie euro/dolar de 1,25 dolari.

Increderea investitorilor in Sanofi a fost afectata anul acesta de vanzarile slabe ale produsului Acomplia in SUA, un medicament ce se administreaza impotriva obezitatii ce odata inregistra vanzari de 3 miliarde de dolari pe an, actiunile Sanofi fiind tranzactionate la o suma de 11 mai mica decat estimarile privind castigurile din 2008, un discount de peste 20% fata de media din sectorul farmaceutic european.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri