3 / 5

Dedeman se extinde in sudul tarii

Lider regional pe zonele de est si sud est ale tarii, retailer-ul de materiale de constructii Dedeman din Bacau prevede pentru acest an extinderea retelei actuale, care cuprinde 10 magazine, cu inca patru, zonele vizate indeosebi fiind sudul si sud estul tarii.

“Suma alocata pentru aceste investitii este de 35 milioane euro, bani proveniti atat din resurse proprii cat si din creditele contractate cu bancile partenere. In medie fiecare din aceste centre comerciale va absorbi 7 milioane de euro.Orasele vizate in acest an pentru extindere sunt Bucuresti, Craiova, Constanta si Botosani”, a declarat Cristina Catea, PR manager al Dedeman Bacau.

Compania a mai anuntat construirea unui nou sediu, pentru optimizarea procesului managerial, in urma unei investitii de 4,5 milioane euro.

Dedeman a inregistrat in 2007 o crestere a cifrei de afaceri cu 64% fata de anul anterior obtinand un profit de 18 milioane euro, cu 30 % mai mult fata de anul 2006. “Cifra de afaceri pe acest an a fost de 184 milioane euro. Pentru anul 2008, Dedeman mizeaza pe o crestere cu 15 % a cifrei de afaceri”, afirma Catea.

In prezent, Dedeman detine 10 magazine in Suceava, Iasi, Piatra Neamt, Roman, Vaslui, Bacau, Onesti, Focsani, Braila si Targoviste si un centru logistic in Bacau.”Pe termen lung se are in vedere si patrunderea pe piata externa”, a mai spus aceasta.

In 2007, piata de bricolaj si-a continuat expansiunea inceputa anii anteriori, apropiindu-se foarte mult de valoarea de un miliard de euro, potrivit declaratiilor reprezentantilor Dedeman.

“Estimarile cu privire la evolutia pietei pentru anul 2008 se situeaza in jurul unor cresteri de 30%”, considera acestia, adaugand ca anul trecut s-au inregistrat cresteri spectaculoase la nivelul materialelor de constructie de baza, produselor de termoizolatie si celor destinate amenajarilor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri