2 / 6

Preturi de 2-3 ori mai mici

Preturile „mai scazute” practicate in Romania nu inseamna costuri mai reduse cu 20-30 de procente, ci, in majoritatea cazurilor, preturile din Romania sunt de doua-trei ori mai mici decat cele din tarile vestice.

„Nu numai ca preturile sunt de doua, chiar trei ori mai mici decat in tarile vest-europene, dar in Romania perioada pe care pacientul trebuie sa o aloce pentru interventiile stomatologice este mult mai scurta”, spune reprezentanta Dent Estet, care adauga ca, in comparatie cu clinicile din Statele Unite, preturile din Romania pot fi chiar de 10 ori mai mici.

Directorul executiv al Velvet Dental vine cu exemple concrete. „Daca in Romania o lucrare de 28 de dinti din ceramica pe zirconiu costa 14.000 euro, aceeasi lucrare ajunge in Austria la 42.000 euro”, afirma acesta.

Diferenta este destul de considerabila si in comparatie cu tari est-europene precum Ungaria.

„In Romania o plomba costa intre 30 si 50 de euro, in timp ce in Ungaria ajunge la 100 de euro, o albire dentara costa la noi intre 250 si 700 de euro, iar in Ungaria pretul ajunge pana la 1.000 de euro, iar daca in Romania costul unei fatete ceremice ajunge la 250-300 euro, in tara vecina aceasta variaza intre 300 si 500 euro”, explica Gheorghita Dinu (foto).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri