2 / 6

P&G: Autoritatile romane au un numar important de “instrumente” pentru maximizarea investitiei

Totodata, P&G considera ca autoritatile romane, printre care si Minsterul Economiei si Finantelor sau Agentia Romana de Investitii Straine, beneficiaza de un numar important de “instrumente” care pot fi utilizate in vederea maximizarii unei astfel de investitii.

Printre schemele de investitii amintite se numara schema de ajutor de stat, in care statul poate sa contribuie cu pana la 50% din valoarea investitiei directe in capital (teren, echipamente etc.), in cazul in care proiectul este realizat intr-o zona defavorizata.

“Romania beneficiaza de cadrul legislativ in conformitate cu legislatia europeana si «spiritul» acquis-ului comunitar destinat sprijinirii investitiilor straine si dezvoltarii zonelor defavorizate. Urlati este o zona in care nivelul investitiilor a fost zero, cu o dezvoltare economica si sociala aproape inexistenta”, precizeaza Ramona Brad.

O alta schema de investitie, subliniata de reprezentantii P&G, se refera la dezvoltarea regionala din fonduri structurale europene - Programul Operational Regional 2007-2013, axa “Sprijinirea mediului de afaceri regional si local” - cu proiecte care se pot incadra intre 500.000 si 25 mil. euro.

O a treia zona se refera la subventiile legate de investitiile in infrastructura locala, in utilitati.

“O alta optiune ar fi programele de calificare a fortei de munca prin aceleasi fonduri structurale europene - cu proiecte care pot merge pana la 2 mil. euro”, adauga directorul de relatii externe al P&G.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri