2 / 4

Gigantul Michelin trimite mii de angajati acasa

Fabricile detinute de Michelin in Romania isi vor opri lucrul incepand cu 12 decembrie si vor relua activitatea in ianuarie, urmand ca in afara zilelor de sarbatori legale muncitorii sa fie trimisi in somaj tehnic.

Management-ul companiei franceze Michelin, al doilea producator de anvelope din lume, a spus intr-un comunicat de presa ca aceasta decizie vine pe fondul scaderii vanzarilor de anvelope la nivel global.

Michelin are trei fabrici in Romania, una la Floresti si alte doua la Zalau (Silvania si RomSteel Cord). In cazul fabricii de la Floresti, productia se indreapta majoritar in Statele Unite ale Americii, o piata puternic afectata de criza financiara.

Cei peste 3.400 de salariati ai fabricilor vor primi doar 75% din salariu pe perioada in care productia va fi oprita. Grupul francez si-a redus productia la nivel international, iar compania spune ca data redeschiderii productiei in cele trei fabrici va fi anuntata in zilele urmatoare.

Michelin a raportat o scadere a profitului operational pe primul semestru de 17,8%, la 708 milioane de euro, pe fondul unui mediu economic dur. Profitul operational s-a situat sub estimarile analistilor, chestionati de Reuters Estimates, de 786,5 milioane de euro. Michelin a mai raportat o reducere a obiectivelor legate de profit pentru anul 2008, cauzata si de impactul cresterii pretului materiilor brute.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri