3 / 9

Negocieri si mandate in vreme de criza

Philippe mentioneaza ca echipa sa se afla in discutii legate de reevaluarea strategiei cu mai multe grupuri de firme, printre care jucatori din sectorul de health-care (de-a lungul intregului lant de producere a valorii), obiectivul fiind acela de a transforma tatonarile in mandate propriu-zise.

Mai mult, profesionistii de M&A ai Ernst & Young Romania lucreaza in stransa legatura cu cei din reteaua globala a firmei pe mai multe oportunitati de tranzactii cross-border, atat cu investitori corporatisti, cat si cu fonduri de investitii interesati de Europa Centrala si de Est, Ucraina si Turcia. “In orice tranzactie aducem beneficiul capacitatilor noastre de la nivel local si regional. Sunt multi jucatori regionali care cauta sa se extinda si in Romania, dar si altii ce analizeaza extinderea prin achizitii pe piata locala. Suntem intrebati frecvent de clientii nostri despre oportunitatile din Romania”, spune Lajat. “Romania prezinta in continuare interes pentru investitori, insa,exista si companii care se concentreaza asupra pietelor principale, reconsiderandu-si prezenta pe anumite piete emergente, printre acestea aflandu-se si Romania.”

Totusi, Philippe Lajat se asteapta ca in continuare tranzactiile de tip inbound (achizitii straine - n. red.) sa detina suprematia pe piata de M&A, iar cele din plan local si de tip 'outbound' (achizitii romanesti in afara - n. red.) sa ramana in continuare la un nivel mai scazut.

In prezent, companiile din portofoliul de M&A al Ernst & Young activeaza in urmatoarele industrii: productie industriala, alimentara, servicii de IT, imobiliare, energie (inclusiv regenerabila).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri