3 / 4

Momentul unei schimbari de leadership, foarte aproape

Norica Nicolai (foto), vicepresedintele PNL, considera ca in masura in care femeile sunt capabile sa transforme criza in oportunitate, sa reinventeze, sa inoveze, “inclusiv acasa”, lucrurile se vor schimba si vom asista la o schimbare de leadership.

“Sunt foarte multe femei capabile sa faca pasi marunti, dar siguri. In masura in care femeile vor avea capacitatea de inovatie lucrurile se vor schimba. In asta sta provocarea. In aceasta perioada femeile vor avea de jucat un rol important in viata publica”, spune Norica Nicolai.

La randul sau, europarlamentarul Rovana Plumb afirma ca femeile reprezinta nu numai un vector comunicational, ci si unul politic. In schimb, in opinia acesteia, egalitatea de sanse ramane doar un subiect de discutie, fara aplicabilitate in viata de zi cu zi.

De asemenea, Anca Vlad, presedintele Fildas, sustine ca o problema reala o reprezinta lipsa femeilor din politica.

“Romania se situeaza la nivel european pe penultimul loc, ultimul loc fiind ocupat de Malta. Ponderea femeilor in Parlament este de doar 11%, in timp ce media la nivel european este in jurul a 23%”, precizeaza Vlad.

Radmila Sekerinska, deputat in Parlamentul Macedoniei si fost viceprim ministru al acestei tari, prezenta in cadrul evenimentului LeaderShe printr-o interventie telefonica live, a declarat ca unul dintre cele mai dificile stereotipuri cu care o femeie implicata in viata politica trebuie sa se confrunte este atitudinea sceptica.

“Am o experienta de zece ani in politica. Orice femeie ca si lider este pusa la incercare in relatia cu colegii sau adversarii politici. Intotdeauna exista intrebarea «Oare poate? Oare se va descurca?». Acesta este cel mai dificil stereotip pe care trebuie sa-l infruntam. De asemenea, daca esti prea dura toti considera ca ai renuntat la feminitate, in timp ce daca esti prea feminina nu te potrivesti in peisajul politic”, spune Sekerinska.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri