3 / 5

Solutila la criza: Mai mult focus pe litigii

In contextul in care presiunea pe onorarii este tot mai mare, iar numarul de potential clienti este in descrestere, Catalin Grigorescu a inceput deja relocarea avocatilor intre departamente, intarind birourile care inregistreaza cresteri, precum litigiile si achizitiile publice. “Clientii nu te mai suna atat de des ca inainte. In masura in care toate companiile se lupta sa reduca costurile cu serviciile externe, sa taie si din serviciile legale. Clientii prefera sa faca mai multe lucruri fara sa se consulte cu avocatii, internalizand anumite activitati. Pe de alta parte, cresc nevoile clientilor pe alte zone: litigii, drept fiscal si tot ce tine de restructurare”, spune Grigorescu.

Firma de avocatura bpv Grigorescu a atras la inceputul acestui an un nou partener, Liz Minea, pentru divizia de Litigii si Arbitraj, si mizeaza ca acest segment de activitate va genera 15-20% din incasarile firmei. Liz Minea, un fost avocat al omului de afaceri Dinu Patriciu, conduce o echipa de cinci avocati cu expertiza mixta, care pot acoperi volumul de munca existent.

“Noul partener a venit in portofoliu de clienti, dar alte lucruri ne-au motivat sa facem acest pas. Litigiile sunt foarte complexe si destul de diferite de consultanta legala propriu-zisa fata. Noi, partenerii, nu ne puteam angaja sa facem litigii, si aveam posibilitatea sa ne luam niste avocati tineri, dar am preferat sa cooptam in varful piramidei un specialist cu o experienta de 15 ani”, enunta Grigorescu.

De asemenea, noul partener, Liz Minea Liz mai urmareste sa angajeze inca doi avocati cu experienta in litigii.

“Suntem in plan cu estimarea de la inceputul anului privind ponderea litigiilor in totalul cifrei de afaceri, insa nu stiu ce se va intampla de acum incolo. Este destul de dificil sa mai facem previziuni.”

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri