3 / 4

Amanari pentru unele dintre investitiile de mediu

ArcelorMittal Galati va cere amanarea termenelor de realizare a unor investitii de mediu asumate, invocand criza economica, au anuntat oficialii companiei siderurgice.

"Am inregistrat rezultate foarte bune pana in 2008 in privinta investitiilor de mediu. O parte din ele sunt continuate. In acelasi timp, pentru cateva dintre aceste investitii s-ar putea sa cerem amanari, dar ramanem angajati pentru tinta lui 2014. Acest lucru se intampla din cauza acestei crize fara precedent ce nu afecteaza doar piata otelului, ci toata economia", a declarat directorul general, Augustine Kochuparampil.

Oficialul nu a putut preciza cate dintre investitiile asumate in domeniul protectiei mediului vor fi amanate, explicand ca discutiile sunt la inceput. "Chiar acum se discuta aceste lucru, suntem abia la inceput", a spus Kochuparampil.

Pe 30 octombrie 2007, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului i-a emis companiei siderurgice ArcelorMittal Galati autorizatia integrata de mediu valabila timp de sapte ani, pana la 31 decembrie 2014. Documentul, despre care autoritatile de mediu au spus atunci ca este cel mai elaborat act de acest tip emis in Romania, este acompaniat de un plan de 301 masuri ce trebuie implementate de companie pana la momentul expirarii autorizatiei. Volumul investitional atras de aceste masuri a fost estimat la "cateva sute de milioane de euro" de catre oficialii companiei.

Cele 301 masuri trasate de autoritatile de mediu au ca scop reducerea poluarii pana la anumiti parametri, specificati foarte clar in textul autorizatiei. Din volumul total de masuri, 151 se refera la diminuarea poluarii in aer, 113 in sol si 37 in apa. Ele au termene clare de finalizare, iar depasirea unui termen sau neindeplinirea unei investitii poate atrage declansarea procedurilor de suspendare a autorizatiei integrate de mediu, dupa cum au avertizat comisarii Garzii Nationale de Mediu. Foarte optimisti, reprezentantii ArcelorMittal Galati s-au angajat, insa, atunci ca vor finaliza toate investitiile cu sase luni inainte de termenul final.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand 330.000 de angajati in peste 60 de tari. In Romania, compania controleaza combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri