2 / 5

UEFA premiaza cu 4,2 mil. euro participarea in grupele Champions League

In cazul in care va castiga campionatul romanesc de fotbal, Unirea Urziceni va incasa aproximativ 3 milioane de euro din drepturile de televizare aferente sezonului 2008/2009, detinute de consortiul format din Antena 1 si RCS&RDS, potrivit unei surse din fotbalul romanesc care a dorit sa ramana anonima.

La aceasta suma se vor adauga cele 4,2 milioane de euro din participarea in grupele UEFA Champions League, cea mai prestigioasa competitie fotbalistica intercluburi din Europa, precum si incasarile rezultate din vanzarea de bilete pentru meciurile pe care Unirea le va juca in calitate de gazda.

De asemenea, UEFA premiaza cu 300.000 de euro fiecare punct obtinut in meciurile din grupele Champions League. Per total, Unirea Urziceni ar putea sa incaseze circa 10 mil. de euro in urma participarii in Champions League.

Singura problema pe care o va intampina Unirea in cazul in care va participa in editia viitoare a Uefa Champions League este lipsa unei arene omologate pe care sa joace meciurile de pe teren propriu. In acest caz, oficialii clubului au doua variante: fie sa joace meciurile in afara Romaniei, fie pe terenul formatiilor CFR Cluj sau Steaua Bucuresti, singurele care pot organiza meciuri de Champions League.

“ Daca cei de la Urziceni vor alege sa joace la Cluj sau pe terenul Stelei, trebuie sa se inteleaga cu oficialii celor doua formatii pentru a le folosi stadionul. Se poate opta fie pentru plata unei chirii pe meci, fie pentru cedarea unui procent din incasarile obtinute din vanzarea biletelor. Numele stadionului pe care se vor disputa meciurile din grupe trebuie trimis la Uefa pana la data de 1 septembrie”, precizeaza sursa.

Uefa incaseaza 30% din suma provenita din vanzarea de bilete la meciurile din Champions League, pentru ca la finalul competitiei sa acorde 1,2-1,6 mil. euro echipelor care nu au reusit sa treaca de faza grupelor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri