2 / 5

Dosar cu 200 de probe

Presedintele Consiliului Concurentei a adaugat ca valoarea amenzii in acest caz nu a fost stabilita la 10% din cifra de afaceri pe anul trecut a celor 32 de agenti implicati, avand in vedere actuala situatie economica, insa a fost stabilita la o medie de 8%. Acesta a mai precizat ca dosarul, finalizat in luna iunie, contine 200 de probe, printre care si procesele verbale ale intalnirilor agentilor economici implicati.

De asemenea, Maria Nistor a mentionat ca au fost investigati initial toti cei 120 de agenti economici din segmentul de scolarizare auto din Bucuresti, insa numai 88 dintre ei au fost identificati ca fiind activi, iar restul au operat modificari de pret, insa nu au participat la intelegerea de tip "cartel". In plus, reprezentanta CC a mai spus ca, dintre cei 32 de agenti, patru au fost initiatorii intelegerii, si anume Auto General S.A, Bidi Trans, Teo Consult si Auto Ilioara.

Prin decizia Consiliului Concurentei, scolile auto vizate au obligatia sa transmita, timp de doi ani, autoritatii de concurenta modificarile de tarife si momentul efectuarii acestora.

Potrivit reprezentantilor CC, in Bucuresti activeaza aproximativ 120 de scoli de soferi si 1.400 de instructori auto independenti.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri