2 / 4

Consumatorii se orienteaza catre produse de baza, ieftine

In opinia lui Raul Ciurtin, in industria FMCG consumul continua sa creasca din punct de vedere cantitativ, ca si pana acum, insa valoarea sa este mai mica.

“Oamenii cumpara la fel de multe lactate, dar s-au orientat spre produse de baza, ieftine-lapte, smantana, unt. Promotiile de pret au devenit strategia de baza in industrie in aceasta perioada. Iar daca marii producatori mizeaza acum pe lactatele mai putin importante ca valoare comparativ cu alti ani, retailerii joaca si ei pe promovarea puternica a marcilor lor private, marind presiunea in piata, alaturi de importurile de produse ieftine”, spune Raul Ciurtin.

In acest sens, Albalact va continua sa dezvolte in perioada urmatoare portofoliul de produse, cu accent special pe actiuni mai intense in retail si partea de distributie a companiei.

“Produsele de baza ieftine sunt si vor fi segmentele cele mai dinamice in piata. Ele au un rol important acum in strategia marilor jucatori, care s-au desprins deja de restul producatorilor cu sanse mici de supravietuire. Ne vom concentra pe marirea portofoliului de clienti in retail si pe promotii”, spune Ciurtin.

Pe de alta parte, producatorul va finaliza in curand toate investitiile, inclusiv modernizarea fabricii Raraul. In plus, Albalact va lansa productia de branzeturi la nivel national cu produse traditionale- telemea, cascaval, branza de burduf-si va debuta pe alte categorii din piata.

“In a doua jumatate a anului, Albalact va functiona integrat, cu capacitatile de productie extinse, in fabrica noua Albalact Oiejdea si fabrica de branzeturi Raraul Campulung Moldovenesc. Pentru vara acestui an am planificat finalizarea investitiilor in valoare de aproximativ 2 milioane de euro in fabrica Raraul Campulung Moldovenesc. Tocmai am deschis si noul centru logistic din Bucuresti, in care am investit aproximativ 3 milioane de euro, iar prima etapa de modernizare a fermei proprii de la Vaidei, cu investitii de 2 milioane de euro, este aproape incheiata”, afirma presedintele Albalact.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri