2 / 4

Frumosu, FSIA: Vorbim de o taxa disperata in momente disperate

Dragos Frumosu (foto), presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara (FSIA), a declarat, pentru Wall-Street, ca aceasta taxa este o “masura disperata in momente disperate”.

“Este inadmisibil ca eu, ca si cetatean care plateste din salariu o taxa pentru sanatate, sa fiu obligat sa mai platesc si alte taxe, care se duc tot la Ministerul Sanatatii. Nu exista niciun fel de control, cred ca Romania este printre putinele tari din Uniunea Europeana in care bugetul pentru Sanatate, pentru pensii este controlat de catre stat. Sunt curios sa vad unde s-au dus banii stransi din taxa pe viciu, respectiv cati bani au fost stransi”, spune Frumosu.

Potrivit acestuia, taxa pe fast-food va avea ca efecte imediate o crestere a preturilor produselor vizate, ce va atrage dupa sine o scadere a vanzarilor in conditiile in care puterea de cumparare a consumatorului roman este una scazuta. In plus, Frumosu sustine ca exista riscul ca activitatea firmelor mici sa fie suspendata.

“Preturile trebuie sa scada in conditii de criza si nu sa creasca. Astfel de actiuni vor duce la distrugerea industriei alimentare. Parca exista cineva care vrea intentionat sa apelam la importuri. Daca aceasta initiativa trece, reprezentantii Guvernului sunt inconstienti”, explica Dragos Frumosu.

Totodata, mediul de afaceri ar putea fi grav afectat de introducerea acestei taxe, multe multinationale putand lua in considerare retragerea de pe piata romaneasca in favoarea altor tari din regiune. “Este cu adevarat un subiect de risc. Ultima companie care imi vine acum in minte este Kraft Foods, care desi a invocat problema infrastructurii, cred ca a parasit Romania din cauza fiscalitatii. Companiile se vor indrepta spre tari care le ofera o mai mare relaxare din aceasta perspectiva. Nu suntem pregatiti pentru aceasta taxa”, afirma oficialul FSIA.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri