2 / 4

O fabrica, vanduta pe un dolar

Avocatii de la Reff & Asociatii au observat cum criza din anumite sectoare ale economiei a readus cazuri de tranzactii care seamana cu privatizarile din anii '90, cand companiile detinute de Stat erau vandute la pret de chilipir.

Concret, casa de avocatura asista juridic o vanzare pe un dolar, in care o companie internationala din zona de productie vinde managerilor din Romania operatiunile locale, care include o fabrica cu sute de angajati.

“Nu este o vanzare de tip distressed-assets (cu active neperformante). Activele de aici sunt subordonate exclusiv firmei-mama, care si-a redus operatiunile”, explica Andrei Burz-Pinzaru (foto), partener al Reff & Asociatii.

Totusi, avocatul anticipeaza in 2010, pe langa o incidenta mai mare a problematicii specifice insolventei, si o intensificare a solicitarilor de asistenta in proiecte specifice achizitionarii/vanzarii de active cu probleme (distressed real estate assets / distressed M&A).

„Pe de alta parte, vor continua proiectele de restructurare de credite”, a adaugat Burz-Pinzaru. „Am putea asista la reluarea creditarii corporatiste, chiar daca la un volum - si mai ales frecvente - mai mici decat cele inregistrate in anii trecuti, insa ne asteptam la un volum in crestere fata de 2009”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri