3 / 5

Popa: Nu s-a facilitat infiintarea caselor private de asigurari de sanatate

Absolventa a Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti in 1984, dr. Anca Popa (foto) este din 2007 directorul medical al clinicilor medicale Medsana. Colaborarea cu reteaua privata a inceput in 1997, pe vremea cand ocupa pozitia de medic obstretica-ginecologie la ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului Colentina.

Intrarea in sectorul privat a insemnat pentru Anca Popa o oportunitate pentru „folosirea potentialului profesional si educational la nivel superior si cu mijloace materiale corespunzatoare”, dar motivatia sa se leaga si de felul in care este apreciata munca prestata.

Ce inseamna sa fii director medical la Medsana? Daca un medic doreste sa se angajeze la Medsana, atunci cu siguranta va sta de vorba si cu Anca Popa. Functia de director medical al Medsana presupune, in linii mari, organizarea serviciilor medicale, preocuparea pentru o cat mai buna relatie pacient-medic, elaborarea si actualizarea protocoalelor de lucru in diferite departamente, perfectionarea personalului medical cu pregatire medie si asigurarea respectarii legislatiei in domeniu. Pozitia ei este direct subordonata directorului general, Vasillis Chaniotis.

O zi de lucru incepe foarte de dimineata, povesteste medicul, iar prima parte este dedicata activitatilor profesionale de specialitate. „In a doua jumatate a zilei ma ocup de problemele de organizare. In birou petrec numai timpul necesar intocmirii documentelor sau pentru intrevederi. In rest, sunt printre angajati”, spune Popa.

Ea adauga spune ca in ultimii ani piata serviciilor medicale private a luat o mare amploare, dar ca este surprinsa ca in contextul unei mari dezvoltari a pietei de servicii medicale private inca nu s-a facilitat infiintarea caselor private de asigurari de sanatate. Ce ar insemna o astfel de miscare? Casele private de asigurari de sanatate ar permite largirea accesului la servicii medicale performante in diagnostic si tratament.

Absolventa a cursului de management al spitalului in cadrul Scolii Nationale de Management si Sanatate Publica, Popa spune ca prioritatile sale ca management sunt imbunatatirea performantei profesionale si a relatiei pacient-medic, in conditiile expansiunii retelei.

Reteaua Medsana este formata din trei clinici in Bucuresti si Ploiesti. Compania Medsana este controlata de Athens Medical Center din Grecia in asociere cu grupul german Asklepios Kliniken si are 175 de angajati.

Afla din slide-ul urmator cine este directorul medical al clinicilor Anima.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri