2 / 4

AmCham: O masura buna daca presupune reducerea costurilor si eficienta

Alexandra Gatej (foto), presedintele Camerei de Comert Americane in Romania (AmCham Romania), considera ca reorganizarea administrativa a tarii ar trebui sa se bazeze pe doua criterii principale – eficienta si reducerea costurilor – strategie similara cu cea a multinationalelor. In plus, in opinia presedintelui AmCham trebuie avut in vedere si costul reorganizarii.

“Cred ca Romania poate suporta acest cost, daca ne gandim la avantajele pe care le va avea in viitor un astfel de proiect. Daca scopul acestui proiect este reducerea birocratiei, eliminarea coruptiei, reducerea costurilor si o mai buna eficienta consider ca este unul rentabil”, declara Alexandra Gatej.

La randul sau, Gheorghe Caruz, presedintele Patronatului Roman al Carnii de Porc, sustine ca proiectul adus in discutie de presedintele Traian Basescu este unul eficient atata timp cat va avea ca rezultat reducerea personalului din sectorul bugetar.

“Avem foarte multi functionari publici, trebuie luate masuri. Un salariat are in medie 20 de milioane de lei pe luna. Deci nu vad de ce nu ar putea suporta Romania aceasta reorganizare administrativa, din contra e vorba de economie de costuri. Alta este problema, exista orgolii locale mari care sunt vor fi deranjate de acest proiect”, sustine Caruz.

Daca reprezentantii a diferite asociatii se gandesc deja la reducerea personalului si a birocratiei, in schimb sefii de companii nu vad deocamdata efecte asupra afacerilor pe care le conduc.

“Nu vad nicio influenta directa. Insa, indirect ne-ar putea influenta printr-o organizare mai buna a autoritatilor. Dar imi este greu sa spun acum daca este sau nu o masura buna. Trebuie sa fie intai implementata”, afirma Adrian Olteanu, directorul general al Flanco Retail, al treilea lant de magazine de electronice si IT de pe piata locala.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri