3 / 11

8. Cate milioane pierd proprietarii de birouri goale

Peste 595.000 mp sunt disponibili in 388 cladiri de birouri din Bucuresti, astfel incat, la o chirie medie de 10 euro/mp, pierderilor proprietarilor se ridica la circa sase milioane de euro pe luna, arata o analiza a companiei de consultanta imobiliara Esop, care include cladiri de clasa A, B si C.

“Daca in perioada dinainte de criza declansata in toamna anului 2008 termenele de inchiriere variau intre doua-cinci luni, in functie de suprafetele totale disponibile si nivelul cerut de chirie, in momentul de fata termenele de inchiriere medii sunt intre opt-zece luni, ajungand in cazul anumitor imobile la 14-16 luni”, a declarat Mirela Raicu, partener la firma de consultanta imobiliara Esop Consulting.

De exemplu, un spatiu de birouri pe care proprietarul vrea sa-l inchirieze cu 12 euro/mp, pentru o perioada de doi ani, dupa sase-opt luni de incercari nereusite ajunge la o chirie reala de 9 euro/mp. “Acest lucru se intampla deoarece fiecare luna de neinchiriere reduce nivelul chiriei cu 0,3-0,4 euro/mp. Daca mai luam in calcul si incertitudinea obtinerii nivelului de chirie dorit, observam ca pierderea poate fi si mai mare”, sustin reprezentantii Esop.

Citeste aici continuarea articolului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri