3 / 11

8. Amenzile retailerilor IT in 2011: Ce nereguli a sanctionat ANPC

Amenzile date de Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorului (ANPC) pentru activitatile online intreprinse de principalii jucatori de pe piata electroIT s-au ridicat pana la finalul lunii octombrie la suma de 19.000 de lei. Cuantumul amenzilor a fost insa la jumatate fata de 2010, jucatorii din online aliniindu-se rapid normelor Autoritatii.

In perioada ianuarie-octombrie 2011, deci inainte de „Black Friday”, Altex, eMag, Domo si magazinele ce tin de brandul FiT Distribution au fost sanctionate pentru activitati online cu 6 amenzi in valoare de 19.000 de lei si 4 avertismente. Aceiasi jucatori au primit in 2010 amenzi in valoare de 35.000 de lei, conform Autoritatii. Flanco, un alt jucator important, nu a primit nicio sanctiune pe online de la ANPC.

Informatiile oferite de ANPC se refera doar la sectiunea de comert electronic a acestor retaileri – de notat ca Altex si Domo vand preponderent prin canale traditionale, pe cand eMag si PCFun sau ElectroFun vand preponderent online.

Citeste aici mai multe informatii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri