17 / 18

Crestere sanatoasa pentru Facebook in Romania

Numarul de conturi romanesti pe Facebook a crescut de la inceputul anului pana la jumatatea lunii decembrie cu circa 1,5 milioane, pana la aproape 3,9 milioane de conturi - advertiserii si companiile jubileaza, avand la dispozitie unul dintre cele mai eficiente (si ieftine) canale de promovare.

Totodata 2011 a insemnat si o crestere consistenta a numarului de fani pentru pagini precum Inna (crestere cu peste 100% din ianuarie pana in decembrie) care are in prezent peste 4 milioane de fani, Orange si Vodafone Romania (cresteri de peste 350% respectiv 500%) sau eMag (evolutie de 205%) care avea la jumatatea lunii decembrie peste 66.000 de fani.

Peste 1,1 milioane de utilizatori Facebook sunt din Bucuresti.

La jumatatea anului s-a lansat si Google+, retea concurenta a gigantului american ce detine cel mai mare motor de cautare din lume. In viitor nu este exclus ca acest canal sa devina unul dintre preferatele advertiserilor, dupa ce reteaua se va dezvolta si activitatea se va intensifica.

Cu cat considerati ca va creste numarul de conturi romanesti pe Facebook in 2012? Vom asista la o incetinire a ritmului? Pana la cat?


Slide realizat de Alex Goaga.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri