4 / 18

Investitii in fabrici. Mii de locuri de munca

In timp ce gigantul Nokia si-a pregatit bagajele pentru a pleca de la Jucu, iar israelienii de la Tnuva se retrag de pe piata locala a lactatelor, 2011 a adus in Romania proiecte investitionale in valoare de peste 100 mil. euro, care vor genera circa 1.000 de locuri de munca.

Printre cele mai importante investitii anuntate in acest an se numara proiectul Greenfield de la Halchiu, Brasov, apartinand producatorului grec de lactate Olympus. Acesta a investit 55 mil. euro intr-o fabrica de lactate, generand in prima faza 80 de noi locuri de munca.

De asemenea, compania americana Delphi a finalizat investitia in fabrica de componente pentru sisteme injectie diesel de la Miroslava (Iasi), ajutorul de stat oferit de guvern fiind de 24 de milioane de euro. Investitia totala se ridica la 49,5 mil. euro, fiind create 526 de noi locuri de munca.

Totodata, O investitie de 3,6 milioane de dolari apartinand Flextronics face ca Romania sa aiba cea mai mare unitate de productie de dispozitive si consumabile medicale din Europa de Est.

Aflati aici mai multe detalii despre alte investitii anuntate anul acesta in mediul privat

Slide realizat de Alina Stan

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri