5 / 6

Ce efecte ar avea reducerea CAS cu 3-5%?

Intrebati despre oportunitatea reducerii CAS, oficialii BNR s-au ferit sa vorbeasca prea mult despre efectele pe care le-ar avea in economie.

Lucian Croitoru s-a rezumat la a spune ca o reducere a CAS va duce la stimularea cererii, in timp ce Valentin Lazea a remarcat ca aceasta masura este de preferat fata de cea a cresterii salariilor.

"Intrucat reducerea CAS va produce locuri de munca, ca economist recomand reducerea contributiilor si nu cresterea salariilor", a spus Lazea.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat luni la postul national ca Guvernul are in vedere o scadere a CAS, "sigur pentru angajati, poate si pentru angajatori, intr-o marja de 3 pana la 5%, in functie de capacitatea noastra de a ne permite asa ceva".

Pe de alta parte, Cristian Paun, un libertarian convins, si-a declarat sustinerea pentru o astfel de masura, avand in vedere ca "mai putine resurse la stat si mai multe catre mediul privat este un lucru benefic pentru economie".

Totusi, el nu vede un castig imediat pentru angajati, intrucat reducerea CAS se va observa mai intai in profitabilitatea companiilor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri